Oldalak

Szinkronicitás: amikor a belső és a külső világ összeér

Létezik egy téren-időn-okságon kívülálló törvény, ami a lelki-szellemi  kiteljesedés felé segít minket. Érdemes figyelni arra, amikor átéljük a véletlennek tűnő egybeesések sorozatát!


Épp egy szívvirágot ábrázoló képet választottam egy bejegyzéshez a Lelki Egyensúly Facebook oldalamra amikor felhívtak, hogy csomagom érkezett. 
A csomagban egy ajándék volt, amit egy barátnőmtől kaptam, akivel intenzív, lelki életről szóló levelezésben vagyunk. Amikor kinyitottam a csomagot egy váratlan ajándékot, szívvirág - tövet találtam! Hihetetlen volt, s újra átéreztem az Isten tenyerén ülés állapotát. Újra eszembe jutott, hogy mennyi mindent köszönhetünk Jungnak, többek között a szinkronicitásra való ráébredést és magyarázatot is.  Felfedezését éberségének és intuíciójának köszönhette. A történet szerint éppen egy páciense mesélte neki szkarabeuszról szóló jelentős álmát, amikor egy neszre lett figyelmes, az ablaknak egy a szkarabeusszal rokonságban levő rózsabogár ütközött. Jung odaadta a hölgynek a bogarat, aki óriási felismerést tett saját állapotával és sorsával kapcsolatban,  így kezelésében gyökeres változás állt be, ami egybeesik a szkarabeusz szimbolikus jelentésével is, vagyis az újjászületéssel. Jung és Wolfgang Pauli  - a később Nobel díjat kapott - kvantumfizikus együtt közösen írt könyvben elemezték a psziché és az Univerzum törvényeinek kapcsolatát,  és támasztották alá a szinkronicitás fogalmának létjogosultságát.

Ha életünket jelentősen befolyásoló változás előtt állunk, valami teljesen új dolgot kell a világról megtudnunk, vagy válságba kerülünk, láthatjuk hogy a belső és a külső világ történései ugyanazt az üzenetet hordozzák. Ekkor az Univerzum visszatükrözi a lelki történéseinket, s mi beleborzongunk a hétköznapi csodába. 

Kép forrása: pinterest.com