Oldalak

Kinek?

PSZICHOLÓGIAI SEGÍTSÉGET NYÚJTOK:

Pszichológiai tanácsadás felnőtteknek
Pszichológushoz általában több nő fordul, mint férfi. Valójában mindkét nem képviselői számára adódnak olyan élethelyzetek, melyben segítség lehet egy kívülálló szakemberrel együtt más perspektívából rálátni egy kérdésre vagy problémára.


Pszichológiai tanácsadás pároknak
Az egyéni pszichológiai konzultációnál időnként eredményesebb, ha a pár együtt vesz részt az ülésen. Ezek az alkalmak másfél terápiás óra időtartamúak, így mindkét fél álláspontjának, érzelmeinek kibontása meg tud történni. A találkozások közötti időben a közösen megbeszélt gyakorlatok segítik abban, hogy a változások valóban gyökeret eresszenek a pár életében és virágzóbbá, élőbbé, egészségesebbé váljon a kapcsolat.
  
Pszichológiai tanácsadás szülőknek
A gyermekek három éves koráig a szülőkkel folytatott rendszeres konzultációk nevelési tanácsadás formájában segítenek. A tanácsadás szó nem tükrözi teljesen azt a közös munkát, melyben a szülő saját megoldásának létrehozását segítjük, a családi rendszer működésének hatékonyabbá tételével. Mivel a gyermekek egy "lelki köldökzsinór" révén folyamatos és érzékeny kapcsolatban vannak a szülők tudattalanjával, nyitottság szükséges a szülő részéről a változásra, fejődésre, akár a  korábbi gyermekkori minták vagy párkapcsolati gubancok oldására.

Pszichológiai tanácsadás kamaszoknak
A kamasz lét sok testi és lelki változással, viharral jár, mely a család minden tagját felkavarhatja. A szülőkről való leválás igénye természetes, de a kortársak nem mindig tudnak kellő útbaigazítást adni. Pályaválasztás, függőségek, iskolai konfliktusok, szexualitás, önismeret, teljesítmény, szorongás stb. mind olyan feszítő kérdések lehetnek, melyekben akár néhány konzultáció is segíthet.
Kamaszok esetében előfordulhat, hogy önként érkeznek hozzám és a szülő jelenléte nélkül kérik kezdettől a segítséget. Ekkor a szülők és gyermekük közötti közvetítés is fontos célja a közös munkának.


Pszichológiai tanácsadás gyerekeknek
A pszichológiai segítség a nehéz helyzetbe került gyermekek komplex támogatását, a szülő és a tágabb környezet figyelembevételét igényli. A gyerekterápiák „nyelve” sokkal inkább a játék, szimbólumok és az alkotások, a szavak kevésbé játszanak szerepet. Éppúgy, mint a mindennapokban, a szavak csak kis részét képezik a teljes információnak.    
A munka folyamata a szülőkkel való személyes kapcsolatfelvétellel, interjúval indul, ahol fény derül az aktuális problémákra, a tünetek előzményeire, a gyermek és a család élettörténetére a várandósságtól, a pár egybekerülésétől. Ezt követi egy négy alkalomból álló diagnosztikai fázis (gyakran pszichológiai tesztek segítségével), melynek során feltérképezhető a nehézség foka, mibenléte, gyökere. A szülőkkel való újabb konzultáción történik meg a szerződéskötés a következő időszakra, mely tartalmazza a pszichoterápiás foglalkozások időtartamát, gyakoriságát, a terápiás fókuszt és a pszichológiai folyamat hosszúságának meghatározását. Gyakran szükséges a szülő felé irányuló közvetlen segítségnyújtás, mert a hatékony terápiás beavatkozás nélkülözhetetlen összetevője az ő változása.


 Pszichológiai tanácsadás babát váróknak
Az áldott állapot megteremtésének lehetősége, az esetleges korábbi veszteségek feldolgozása, a várandósság alatt az magzattal való kapcsolat felvétele és harmonikussá tétele, a szülésre való gyöngéd lelki felkészülés
mind olyan témák, melyeket érinthetünk.

Ha pszichológiai segítségre van szükség, kapcsolatba léphetünk ITT: