Oldalak

Hogyan?

ALKALMAZOTT MÓDSZEREIM:
 
Jungi analitikus pszichológiai tanácsadás
 
C. G. Jung lélektanában fontos szerepe van az individuációs folyamatnak, a személyiség kibontakoztatásának. A konzultációkon az életút elemzésével egyidőben nagy hangsúlyt kap a terápiás kapcsolat, az itt és most belső történései. Segítjük a tudatos és tudattalan folyamatok összehangolódását. A személyiség árnyékos oldalainak feltárása, a női-férfi részünk (anima-animus) fejlődésének támogatása, a lelki középpont (Self) iránymutatásainak megfejtése történik a közös munkában. Javasolt azok számára, akik szeretnének az önismeret útján járni és ezáltal teljesebbé válni.

Relaxációs terápiák, autogén tréning, progresszív relaxáció
 
A relaxációs technikák elsajátításával kézben tartjuk a stresszt, a szorongást. Megtanuljuk testünk jelzéseit tudatosan észlelni és áthangoljuk az eddigi automatikus reakciókat, melyek testi-lelki feszültséghez vezettek. E módszerek révén nő az önbizalom, reálissá válik az önértékelés, egészségünk és életminőségünk növekszik, kreatívabbá, boldogabbá válunk, elérhetővé válik a lelki egyensúly állapota. Javasolt: pszichoszomatikus betegségek (szív– és érrendszeri tünetek, emésztőrendszeri tünetek, autoimmun betegségek stb.), "menedzser"- betegségek esetén, pánikos, depressziós és szorongásos tüneteknél. A kismamák relaxációja segít a magzattal való kapcsolat kialakításában, a harmonikus várandósság és szülés megteremtésében. Gyerekeknél nő a teljesítmény, csökken a lámpaláz, kibontakozik a tehetség.

Szimbólumterápia, álompszichológia
 
A szimbólumok és az álmok a lelkünk mélye, a tudattalan nyelvén szólnak hozzánk. A lélektan segítségével lefordíthatjuk önmagunk számára ezeket az üzeneteket. Ha megértjük őket, saját belső lelki vezetésünkre hangolódva gazdagabbá válhat életünk, miközben izgalmas kalandban lesz részünk. Javasolt azoknak, akik elkötelezettek önmaguk fejlesztésében és személyiségük kibontakoztatásában.

Transzperszonális tanácsadás, ősi gyógyító eljárások, lélekutazás
Napjaink modern, sokszor elidegenedett világában fölmerül az igény, hogy felvegyük a kapcsolatot gyökereinkkel és visszaállítsuk a külső és belső természetünk harmóniáját, egységét. A lélekutazás gyakorlatai során megismerhetjük Segítőinket és Tanítóinkat a szellemi világban, képessé válunk a gyógyítás és erőhozás alapformáira. A sámándob varázslatos hangja segít minket a hétköznapitól eltérő tudatállapotok biztonságos megélésében. Javasolt azoknak, akik e több ezer éves, bevált technikákat szívesen megismerik és használják az önismeretben való elmélyülésre, lelki-szellemi megújulásra, egyéni témákban való továbblépésre.

További információkért a lélekutazásról katt IDE:

Viselkedéstréning, asszertív kommunikációs tréning
 
A múltból hozott viselkedési mintáink sokszor mint kinőtt ruhák maradnak rajtunk, s szeretnénk már továbblépni és jobban alkalmazkodni életünk szerepeihez, kihívásaihoz. Sokszor segít, ha a felszín, a tudatos viselkedés módosításával lépésről lépésre változtatunk. Megtanulunk hatékonyan részt venni a kapcsolatainkban, kifejezzük valódi érzéseinket, képesek leszünk nemet mondani, bűntudat vagy sérülés nélkül. Javasolt: szorongásos, pánikos és depresszív panaszok esetén és azoknak, akik szeretnének hatékonyabbá válni a kommunikáció és az emberi kapcsolatok terén.

Játékterápiás, művészetterápiás foglakozás
 
A gyermekek nyelve a játék és az alkotás. A nehézségek könnyebben feltárhatók és gyógyíthatók, ha belehelyezkedünk ebbe a csodás világba. A terápiás hatás a környezettel való szoros együttműködésben bontakozik ki. Javasolt: gyermekek, örök gyermekek és serdülők számára.

Mi történik a pszichológiai tanácsadáson?
Egy bemutatkozó beszélgetés, az első interjú után általában 7-8 alkalom szükséges a fókusz, a fontos témák kijelölésére, ha szükséges, a pszichológiai tesztekkel történő személyiségvizsgálatra.  Néha ez elegendő arra, hogy oldódjon a probléma és megoldás szülessen. Amennyiben együtt tudunk működni, a mélyebb, átfogóbb közös munkára ez után szerződünk. Egy-egy alkalom 50 perces. A szakmai titoktartás és a bizalomteli, őszinte légkör megteremtése nélkülözhetetlen a hatékony, változást hozó folyamathoz.

Ha pszichológiai segítségre van szükség, kapcsolatba léphetünk ITT: