Oldalak

Pszichológiai tanácsadás

MI A PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS?

Az utóbbi időben rendkívüli módon felébredt az érdeklődés a lelki, önsegítő módszerek iránt. Az ezotéria képviselői sokszor gyorsan ható, általánosan érvényes módszereket ajánlanak a lelki fájdalmak enyhítésére, a problémák megoldására. A páciensek állapotának megfelelő szaktudással történő kísérése gyakran elmarad és így a probléma elmélyülhet.
A pszichológia, mint tudomány 130 éve született, de gyökerei több ezer év mélységébe nyúlnak. Szerencsére egyre inkább létrejönnek olyan pszichológiai irányzatok, melyek nyitottak a spirituális dimenzióra, a személyiségen túli, egyetemes tapasztalatok megismerésére és gyógyításban való alkalmazására. A kvantumfizika ma már bizonyítékokon alapulva igazolja e jelenségek létezését, hatását. 
A pszichológus olyan kísérő, aki ritkán ad konkrét tanácsot, inkább ahhoz segít hozzá, hogy a másik a saját igazságát tárja föl önmaga számára. A gyógyulás, fejlődés a páciensen múlik, azon, hogy valóban akarja-e a változást. Ebben segít, ha a pszichológus látja benne azt, akivé válhat. Ahogyan nyers ásványból csiszolt drágakő lesz, így formálják ketten a személyes fejlődés és önmegvalósítás folyamatában a személyiséget a "hozott anyagból". Így megtörténhet a saját válaszok megtalálása, a mély belátás, a ráeszmélés.
Fontos megtalálni a válaszokat ezekre a kérdésekre: 
Ki vagyok? Mi az úticélom? Kit választok az útra kísérőül? 


 "Minden, amit tudsz, 
Minden, ami vagy.
Minden, amit teszel, 
Minden, amid van.
Minden, amiben hiszel, 
Mindez hozzájárult ahhoz, 
hogy idáig jutottál.
Hogyan tovább, 
Hogyan jutsz még messzebbre?
Itt az idő, hogy használd, 
Mindazt, amit még nem tudsz, 
Mindazt, ami még nem vagy, 
 Mindazt, amit egyelőre
    Mindazt, ami szerencsére
     Még nem a tied,
        Mindazt, amiben még nem hiszel."
      (Jorge Bucay)


 
Ha pszichológiai segítségre van szükség, kapcsolatba léphetünk ITT.